STANDAARD MONTAGE

Airco’s die je aanschaft bij Coolekamer worden in de meeste gevallen geleverd inclusief een standaard montage tenzij anders vermeld of overeengekomen.
Standaard worden een aantal installatie materialen meegeleverd. Deze standaard materialen worden alleen i.c.m. een compleet enkelsplit- of multisplit systeem meegeleverd.

AANDACHTSPUNTEN BIJ INSTALLATIE

Bij een installatie moet je rekening houden met de volgende punten:

Koelleiding
Heb je voldoende aan de standaard 3 meter koelleiding (= de lengte van de binnen- naar de buitenunit)? Indien je een langere koelleiding nodig hebt dan wordt deze tegen een kleine meerprijs op maat gemaakt.

Muurbeugel
Kan de buitenunit op een plat dak of ondergrond staan, of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden? Staand is inbegrepen.  De unit wordt dan op dikke rubberen tegeldragers geplaatst. Een muurbeugel is tegen een meerprijs te verkrijgen.

Afwerking
Voor het afwerken van het systeem zijn witte afwerkgoten verkrijgbaar. Tegen een kleine meerprijs werken wij de airco leiding af, afhankelijk van de situatie. Er komen soms situaties voor die niet met onze standaard passtukken kunnen worden afgewerkt.
De kanaalgoten zijn enkel in de kleur wit leverbaar maar wel in diverse maten voor het verwerken van eventueel meerdere leidingen in 1 kanaal. De kanaalgoten zijn eventueel wel overschilderbaar.

Elektra
Aan de buitenunit bevindt zich aan de rechterzijde ca. 3 meter standaard snoer voor de voeding (afhankelijk van het type airco). Binnen dit bereik dient er een geaard stopcontact te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. De voedingskabel aan de buitenunit kan op verzoek verlengd worden naar een stopcontact in de buurt. Bij split-units met een vermogen van 7,0 kW of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in de meterkast moet plaatsvinden. Deze worden namelijk gevoed met een 20A traag zekering of door middel van krachtstroom. Deze aanpassingen kunnen door een elektriciën gerealiseerd worden. De monteurs houden zich bij montage enkel bezig met de aansluiting van het systeem.

Doorvoer
De doorvoer naar buiten is niet inbegrepen.  Bij steen, beton of gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen of is tegen een meerprijs verkrijgbaar, om reden dat er dan watergekoeld geboord moet worden. Wanneer het gat naar buiten in het dak moet worden gemaakt, is een dakdoorvoer nodig. Deze kan ook tegen meerprijs gemonteerd worden. Dit geldt voor daken met bitumen / dakleer of epdm.

Condensafvoer
Elke split binnenunit onttrekt vocht uit de ruimte, dit wordt opgevangen in een condensbakje in de binnenunit en wordt afgevoerd via een flexibele condensslang. Wanneer het een situatie betreft waar het water moet worden afgevoerd naar boven, dan is een condenspomp nodig die het vocht naar boven pompt (bijvoorbeeld via het dak). Deze condenspompen kunnen tegen een meerprijs worden geïnstalleerd.

Hoogte
Bij zwaardere systemen (vanaf 5,0 kW) en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder (ca. 6 meter) de buitenunit naar boven te brengen. In dat geval bespreken we vooraf de mogelijkheden.

Opties
Bij een deel van onze systemen uit ons assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals een WiFi module. Indien dit niet standaard bij het airco systeem wordt geleverd, kan deze module tegen meerprijs worden geïnstalleerd.

Info & Advies
Heb je een airco systeem wat vervangen dient te worden en kan er oud materiaal worden hergebruikt, geeft dit dan bij je aanvraag aan en je ontvangt een offerte op maat.

Let op: bij het demonteren van je oude systeem is de kans groot dat deze oude gassen bevat genaamd CFK en HCFK die niet mogen ontsnappen. Laat je systeem daarom demonteren en afvoeren door een vakman en voorkom emissie, geef dit aan bij je aanvraag.

Let op

Mocht jouw situatie anders zijn dan hierboven staat omschreven of heb je meer materiaal nodig dan standaard wordt meegeleverd? Laat dit ons dan weten. Dit voorkomt verrassingen achteraf en je houdt de prijs van de complete installatie inzichtelijk voor jezelf.

Wij kunnen niet garant staan voor de meegeleverde materialen van airco systemen die je elders hebt gekocht.​

Zelf een airco installeren?

Ben je handig en van zins om zelf een airco te installeren? Coolekamer voorziet je van alle benodigdheden om zelf aan de slag te kunnen met de installatie van jouw airco systeem. Je bespaart hierdoor veel kosten. Ook kun je overwegen om de airco zelf in bedrijf te stellen, maar dan verliest je het recht op garantie. Wanneer je het in bedrijfstellen van de airco wel liever laat doen, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Winkelwagen
Scroll naar boven